torsdag 7 januari 2010

Husmor Malin


Idag har jag sannerligen arbetat! Upp kl. 07.30 när jag blev väckt av mobilen som ringde, det var Johan B som ville åka med Micke till jobbet då han inte fick igång bilen. Han var nog inte den enda som hade krånglande bil idag gissar jag eftersom det är så hiskelikt kallt ute. Vi hade nästan -24 grader när flickorna gick till skolan, pigga och glada som lärkor skuttade dom iväg i kylan medan jag tog på mig förklädet och satte i gång med världens bak- och matlagning!

Först en tallrik mannagrynsgröt som alltid förstås, sen i tur och ordning en misslyckad rund sockerkaka som skulle blivit tårtbotten......( chansade att baka bara med 3 äggulor utan vitor i smeten, blev stenhård och platt och hamnade i soporna ) Kanske bra att bidra med lite extra vikt nu till sopgubbarna så dom får bli lite glada när dom väger våra sopor!

Sen fortsatte jag med att baka nötklickar, brysselkex, avlång ( lyckad ) sockerkaka, rulltårta med Nutella-creme fyllning och chokladbollar. När jag diskat undan efter mig och också efter lunchen som jag fick sällskap av Micke så fortsatte jag med att göra massor av köttfärsbiffar och därefter lax-burgare ( har aldrig gjort tidigare men ser goda ut, som biffar fast med lax ) Syrran är vegetarian men äter kyckling och fisk, därav dubbelarbetet med maten. Anledningen till denna kökstjänst är att på söndag är det ju dags för Ida och Ella att bli firade av släkten och vi blir 17 st till fika och mat så jag ville gärna förbereda eftersom jag har ärenden imorgon och barnkalaset är på lördag. Jag har ju butiken öppen på lördag också så dagen är fullbokad ändå. Jag stoppade naturligtvis både maten och de mjuka kakorna i frysen och småkakorna bar jag ned till matkällaren, oh shit vad kallt det var därnere, kände mig som en glasspinne när jag kom upp!

Slutligen var det ju också dags att laga middag till mina små juveler och till deras lycka stekte jag pannkakor till ett helt compani! Nu är allt diskat, torkat och undanplockad så nu skall jag lägga mig på sängen och läsa fortsättningen på min bok " En plats i solen" av Liza marklund.

Jag har haft butiken öppen idag men det har inte kommit en enda kund idag, alla har väl frusit inne och tomt i börsen, det är Januari det för oss företagare......

Micke sitter i resturangen och äter med några kunder ikväll inför matchen Modo-Djurgården så han behöver inte äta pannkakor förmodar jag......

Vi såg en Wallander-film igår, "Prästen" hette den och den var spännande precis som alla i den klanen, nu har vi en kvar att se innan tisdag då vi måste återlämna men det får bli en annan kväll, blir för sent efter att Micke kommit hem från hockeyn.

Just ja, kom på att jag måste göra fritidschema också till Ella samt fixa en lapp till henne att lämna till fröken om att hon är ledig med mig på måndag då hon fyller 7 år! Sen skall jag läsa bok......Dagens bild är på Ida:s efterrätt glace au four som hon fick på sin födelsedag, det var bara vi i familjen som skulle äta och dessutom ville inte Ella ha så det var väl tilltaget kan man säga.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar