måndag 28 december 2009

Julen varar in till påska!

Vi har haft en mysig jul med mycket snö, mat, fika och julklappar! Jag och Micke har haft några lediga dagar ihop och känner oss nöjda med alla dagar som blev en mix av släktingar/gäster och lugn och ro. Barnen är väldigt nöjda dels med alla fina julklappar ( Tack än en gång alla ni som omsorgsfullt handlat till våra gos-ungar! ) och så har dom bägge varit nöjda med att vi tillbringat mesta delen av julen i hemmet och Ella har campat på Ida:s rum vilket hon gillar.....
Jag och Micke fick också några julklappar och är väldigt nöjda med att vi fick nya moderna sängkläder för det var välbehövligt! Men bästa julklappen är ju ändå att se barnens ögon när tomten bankar på dörren och sedan se dom öppna allt det dom får!
Vi hade som vanligt mycket mat och där hade farmor arbetat otroligt mycket och hade med sig alla möjliga sillar och många goda bakverk att mumsa på.
Dagen innan julafton hälsade vi på gammelmorfar Gunnar och sedan hade vi en lugn kväll framför brasan. Julaftonsmorgon kokade vi tomtegröt och hade långfrukost för att när farfars och farbröderna Chris och Ante anlänt gå ut och leka i snön och i pulkabacken på skolan tillsammans. Barnen hann även med två turer på skridskorna innan det var dags att värma upp sig och göra iordning glöggen som vi drack till Kalle Anka. Karlarna bastade en sväng innan också medan vi damer förberedde maten.
Sedan flöt dagen på med julmiddag, efterrätt, tomte, julklappar och en stund i soffan, nöjda lade vi oss ganska tidigt faktiskt. Jag blev först eftersom att jag i vanlig ordning fick ont i magen och var trött.
Juldagen tog alla det lugnt på morgonen och vi åt frukost i långsamt tempo och efter lite utelek blev det kaffe och farmors goda bakverk innan våra gäster åkte till Gunnar för att äta och umgås där. Vi myste i lugn och ro och förberedde för familjen Hållander som vi bjöd på julmat till förrätt och färsk oxfile och potatisgratäng till huvudrätt och sen kaffe med kakor till efterrätt. Vi hade en enormt trevlig kväll och barnen var ute halva kvällen och åkte pulka m.m.
På annandagen sov vi länge men fick sedan fart och åkte glad i hågen på mellandagsrea men det var så mycket folk och inte särskilt mycket att handla på rea så efter 2 timmar och inget fika på stan pga. platsbrist så åkte vi hem och åt rester från julbordet och sen låg jag och Micke på sängen och såg matchen mellan Timrå och Modo medan barnen spelade Sims 2 på datorn som Ida fått i julklapp. Efter hockeyn åt vi oxfilen och det andra vi hade kvar till middag och sen blev det godis och Robinson i TV-soffan för oss 4. En mycket härlig dag bara vår familj.
Igår, söndag klev vi upp tidigt och gjorde oss fina för en dagstripp till Härnösand. Målet var middag hos mamma och pappa men innan dess hälsade vi på Gun och Sven-uno i Härnösand som varit ensamma hela julhelgen så där blev det skinkmacka när vi äntligen kommit fram efter drygt 2 timmars resa från Ö-vik pga. snöovädret. Vi körde tom. fast på deras oplogade väg men kom till slut fram till deras hus.
Sen åkte vi till syrran och hennes familj för korv med bröd och kladdkaka och kaffe ( jag älskar såna dagar!! ) Kusinerna busade både inne och ute innan det var dags att åka till morfars och äta middag. Mamma och Pappa hade gjort väldigt gott kött med sås, kokt potatis, morötter och gele till huvudrätt och sen 2 olika efterrätter men glass, maränger, bär och kiwisås så vi blev proppmätta allihopa! Min farbror Kjell-åke var också där så då fick vi byta julkpapp med honom i efterhand också! Vi tog med oss kusin Fanny hem igår när vi åkte hem i snökaoset så dom får leka lite mera, våra brudar nu när dom har jullov.
Idag har Fanny varit med på Ida:s innebandyträning och jag tog med mig Ella på Willys för att handla lite smått, sen tittade vi på stortjejerna när dom tränade. Nu har dom ätit pannkaka till lunch och är ute och leker i snön. Jag skall gå ut och skotta inna det blir mörkt sen skall vi alla åka på hockeymatch mellan Modo-Brynäs och sen får vi nattgäster, Kent och Yvonne är bjudna att äta 3-rätters i resturangen och se matchen eftersom att det är farfar Kents födelsedag idag! Imorgon när dom åker hem så tar dom med sig Fanny till Härnösand.
Se vad snabbt det går att sammanfatta hela julen, en tid som man sett framemot så länge och så går det så fort! Micke jobbar långpass idag kl.7.45-22.30 men imorgon blir det halvdag och sen ledigt till lör 2/1 när nästa hemmamatch är, så det är Ok.
God fortsättning önskar jag er som mot all förmodan hade tiden att läsa hur min och familjens jul har varit! Bilder kommer senare!

1 kommentar:

  1. Hej Malin!
    Ni verkar ha haft en mysig julhelg.
    Gott Nytt År på er.

    SvaraRadera