söndag 1 november 2009

Borta bra men hemma bäst!


Jaha då var vi hipp killevipp hemma igen efter resan till Grenoble som vi sett framemot så länge.

Det måste dock vara ett rejält ålderstecken att man känner ett otroligt lugn när man stiger innanför dörren till sitt eget hem tillsammans med sin underbara familj bestående av fyra personer, tre av dom har jag ju "handplockat" och jag ingår ju redan innan....

Vi hade en fantastisk resa, en härlig dag i Härnösand i fredags med en lugn förmiddag hemma hos Mickes familj med Kent, Yvonne, Ante tillrest från Stockholm samt morfar Gunnar som kom på förmiddagskaffe från Ö-vik innan han åkte till Gunborgs grav för att fixa fint till Allhelgona.

Eftermiddagen tillbringade vi hos mamma och pappa, vi stod formligen på bron när dom kom från sjukhuset i Umeå och med oss hade vi kakor vi hade köpt av kusin Fanny:s klass (till deras klassresa) Jag hade också köpt en lite större julgranskula till dom från Frankrike som man kan hänga i ett fönster om man vill.

Även om pappa är trött och tagen så är det alltid lika mysigt att komma "hem".

På kvällen var vi bjudna till Cissi och Stefan med barnen och det var en otroligt trevlig kväll med tända marschaller, pumpa-lykta på bron och en fantstiskt god tre-rätters middag som i vanlig ordning hemma hos dom känns så otroligt välplanerad och harmoniskt tillagad. Hon hade spindlar på bordet, halloweenljus och servetter med pumpor på. Till efterrätten var det hemmagjorda marsipan-spöken med silverögon (fanns recept i TÅ+ÖA i veckan) Vi bjöds också på spindeltårta och annan utsmyckning! Cissi hade verkligen gjort sig för och Stefan talade helt ärligt om att han hade stått för besöket på Systembolaget, inget annat!

Efter en härlig kväll medan barnen dessutom rände runt på området och lekte bus eller godis så slocknade vi mätta och belåtna.

Lördagen blev hektisk, upp och åt en buffefrukost hos Cissi och sedan vidare upp till Swedbank arena med Micke som skulle jobba och sen hem för att laga lite lunch innan det var dags för mig och Ella att gå på Modo-matchen tillsammans med båda Mickes bröder och två kompisar till Ante.
Micke fick ingen rolig återkomst på jobbet, det var två tjuvar eller bovar som Ella säger som hade krossat en ruta och tagit tre bärbara datorer och en av dom var Mickes:s, där har han allt sitt arbetsmaterial och mail från kunder så nu kanske en del som mailat i veckan när han inte varit på plats tycker att han blivit stram som inte svarar och sen är det massor av kontakter m.m som han går miste om. Avtal med företag finns sparade i servern men fy vad onödigt ändå!

Ida var bjuden på Halloweenparty hos sin kille Zebastian så där var dom 14st mellan kl.18-23, åt taccos, lekte lekar, var ute och spökade!

Modo vann så det var ju bra men det var ingen höjdarmatch. Vi satt i en loge så Ella passade på att rita lite när hon blev less!

Idag har Ida tränat innebandy (Micke och Ella var där och tittade) Sen åkte vi till Gunnar och fikade och därefter åkte jag på Willys och handlade upp kylskåpet som gapade tomt medan Micke har gjort fint på gården, krattat oc städat till. Jag har packat upp alla väskor och lagat middag som bestod av lax på saltbädd med kokt potatis, kokta morötter och ärtor. till det fick tjejerna deras favoritläsk som vi köpte med oss från Grenoble, Schweppes har en smak som heter Agrum som inte finns här som är supergod.

Till efterrätt skall vi äta smulpaj med äpplen och vaniljvisp men jag serverar inte det förrän Micke har spikat listerna färdigt i min butik!

Imorgon skall jag åka och handla kontorssaker och sedan prismärka varorna för på tisdag slår jag äntligen upp dörren till min lilla butik!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar