måndag 16 november 2009

Festen är över.....




Då var helgens festligheter avklarade då! Min och Ella:s härliga långhelg i Härnösand gick som väntat alldeles för fort. Hela familjen åkte ner på torsdag då Kattis hade sin födelsedag. Den dagen blev relativt lugn med lagomt firande. Fredagen hälsade jag på Anette och mitt gudbarn Tilda 5år. Vi drack en kopp the och småpratade medan jag ritade med Tilda. Ella blev kvar hos mormor och morfar istället. Sen tog Ella och jag en promenad till farmor och farfar där vi bjöds på nybakade bullar!
En liten sväng till syrran hann vi med också innan det var dags för fredagsmys med middag ( mamma och jag åt kåldolmar, gott ) och sen Idol.
Lördagen blev späckad med innebandymatch på Mickes och min gamla högstadieskola ( Landgren ) Kusin Fanny:s lag förlorade med 18-0!!! Ella och jag var och handlade nya vinterskor till henne av 2 tremänningar till mig som öppnat affär i Härnösand. ( Syster och jag heter den ) Sen svidade vi om till finkläder för jag hade lovat att diska på kattis 40-års-mottagning mellan kl.12-16. Vi åt massor av god smörgåstårta och exotisk planka som vår eminenta catering-specialist mamma Mona hade gjort!
Jag hade bakat kakor och så hade hon flera vanliga tårtor, mums. Såna dagar är bäst för mig som har svårt att äta, plocka och små-äta hela dagen mår jag bra av....
Efter den tillställningen med släkten så brände jag ut till Fröland och fikade med Gun och Sven-uno som mamma och pappa hyrde bostad av när jag föddes. Kvällen tillbringade jag hos svärmor och svärfar med god höstgryta och ett glas rosevin framför brasan med svärmor. Ella och jag hade fått mycket godis av morfar och så hade dom också handlat godis så vi smällde i oss alldeles för mycket!
Ida och Micke kom till Härnösand kl.20.20 efter att Ida hade haft innebandycup och Micke jobbat på Arenan när Modo spelade hemma.
Söndagen blev en slappardag där vi sov länge och fikade med Gunnar som kom från Ö-vik för att se matchen på Högslätten mellan AIK Hockey Härnösand och Micke:s lag KB65. Matchen slutade 7-2 till KB och visst kändes det lite konstigt att möta moderklubben, det var ju många gamla "uvar" som man träffade på i ishallen som på ett eller annat sätt man har minnen av......
Micke gjorde 1 mål+ 1 ass och var även denna gång utvisad 2 min!
Micke hade nog störst fanclub iallafall, massor av släktingar och några gamla kompisar som dök upp. Efter middag hos mamma och pappa och hela vår familj återsamlad var det bara att ta vårt pick och pack och inse att vi var tvungna att resa i regn och dimma upp till Domsjö.
Idag har jag iallafall varit hos en distriktsläkare på vårdcentralen som skall ta tag i mina järnvärden och göra en plan för hur ofta jag skall få järndropp osv. Det kan vara bra med en stadigvarande läkare på vårdcentralen eftersom kirurgen är invarderad av staffetläkare. Den här doktorn har just flyttat till Domsjö VC från stan eftersom den vårdcentralen är nedlagd nu.
Imorgon skall jag åka och ta fastande prover.
Jag har bokat en annons i morgondagens tidning ( ÖA ) för min butik Hemlängtan så det blir spännande och se om den har någon effekt. Jag och barnen har varit och lagt lappar i massor av brevlådor i Domsjö ikväll också, likaså la Micke ut en massa lappar på Daniel Lemma:s spelning på Swedbank i lördags.
Jag ser framemot morgondagen då jag har butiken öppen, nu är det strax dags att hämta Ida på innebandyn. Micke dammsuger och jag bloggar....
Jag har nominerat Micke till att försöka vinna en plats på MixMegapols grabbplan till New York den 4/12 för att se NHL-ishockey. Jag hoppas att han vinner för det är han verkligen värd i mina ögon....

1 kommentar:

  1. Vilka härliga dagar du haft. Syrran har kommit fram hel till Norge.

    SvaraRadera